Om korpset

Litt info om Olsvik skolekorps

På bildet under ser du musikanter fra korpsets hovedkorps sammen med musikanter fra Alvøen skolekorps og Musikklaget Fjellklang. De opptrådde på Hordablæsten 2014 under navnet Vestawind.

Vestawind

 

Olsvik skolekorps ble stiftet 27.10.1981. Vi holder til på Olsvik Skole, ca. 1 mil vest for Bergen sentrum. Her øver vi mandager og onsdager. Vi har selvsagt rekruttert aspiranter årlig siden oppstarten, men fra august 2005 startet vi for første gang opp med samspill helt fra første uke man begynner som aspirant. Fra da av har vi altså hatt eget aspirantkorps og eget juniorkorps, som er med og opptrer når vi arrangerer konserter. Det første året er man i aspirantkorpset, det andre året i juniorkorpset, og fra det tredje året er man musikanter i hovedkorpset.

Har lyst å begynne i korpset? Da er du hjertelig velkommen. Trenger du grunnopplæring (aspirant) bør du begynne når vi har opptak av aspiranter. Se under «Rekruttering» for mer info om opptak av aspiranter. Kan du allerede spille og ønsker å begynne i Olsvik Skolekorps, da kan du begynne når som helst. Kanskje har du gått i et annet korps, og har flytte til Olsvik-området? Ikke nøl – ta kontakt i dag.